Εκπαίδευση για τα σκουπίδια

Επειδή σε πολλούς που ξέρω, θίχτηκε η εθνική τους υπερηφάνεια όταν ανακοινώθηκε πριν από μερικούς μήνες μια έρευνα σχετικά με το επίπεδο εκπαίδευσης της χώρας μας σε σύγκριση με άλλες χώρες, παραθέτω το παρακάτω άρθρο από το Vice.com να το διαβάσουν και να χαρούν.

Δεν θα σχολιάσω τίποτα. Η κατάληξη του άρθρου με τα λόγια μιας φοιτήτριας τα λέει όλα:

«…Αν το Πανεπιστήμιο είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας, τότε βλέπουμε ξεκάθαρα ότι οι συνήθειες της κοινωνίας μας είναι σκατένειες και ότι σαν λαός η νοοτροπία που έχουμε δεν έχει διόλου αλλάξει, ακόμα και μετά από όλα τα δεινά της κρίσης που έχουμε υποστεί. Ο Έλληνας εξακολουθεί να είναι εκείνος που θα πετάξει το φραπέ του από το παράθυρο του αυτοκινήτου, που θα πάει στη παραλία θα την γεμίσει με γόπες και πλαστικά μπουκάλια και δεν θα το σκεφτεί δεύτερη φορά, θα τα παρατήσει εκεί. Είναι ο φοιτητής που αδιαφορεί και δεν κάνει το πιο απλό να σηκώσει το χέρι του, να πάρει τα αποφάγια του και να τα πετάξει στα σκουπίδια. Να τηρήσει κάποιους στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής. Αντ’ αυτού τα αφήνει να σαπίζουν γιατί είναι περαστικός από κει μέσα. Δεν τον αφορά. Έτσι βλέπει τον εαυτό του

Το κακό είναι ότι πολλοί θα πουν «καλά κάνουν και απεργούν, αφού δεν τους πληρώνουν», «οι φοιτητές που μαζεύουν τα σκουπίδια είναι απεργοσπάστες», ενώ δεν αμφιβάλω ότι κάποιοι άλλοι θα σκεφτούν ότι όλα αυτά είναι προβοκάτσια γιατί κάποιοι θέλουν να θίξουν το κορυφαίο εκπαιδευτικό μας σύστημα.

Τι να πω; Μήπως τελικά μας ψεκάζουν; Και τι είναι αυτό το περίεργο νέφος στον ουρανό;

Σχολιάστε