Η νήσος των πειρατών

Αναδημοσιεύω κάποια αποσπάσματα από το πολύ καλό άρθρο του Γρ.Νικολόπουλου από το Βήμα:

«Ο τρόπος λειτουργίας της Ελλάδας σήμερα θυμίζει τον τρόπο λειτουργίας του Νησιού της Χελώνας (Τορτούγα), που ήταν το κρησφύγετο των πειρατών μερικούς αιώνες πριν. Ο καθένας κάνει ό,τι θέλει, τιμωρία δεν υπάρχει για τίποτα, εκτός αν στηθεί μια τηλεδίκη στα γρήγορα, συλλογική συνείδηση δεν υπάρχει, η αυθαιρεσία καταστρέφει το περιβάλλον, η Παιδεία είναι της πλάκας, οι μόνες αξίες που αναγνωρίζονται είναι το χρήμα και η δημοσιότητα. Ετσι ακριβώς ήταν και στο Νησί της Χελώνας, μέχρις ότου οι μεγάλες δυνάμεις της εποχής δεν τους άντεξαν άλλο και διέλυσαν τους πειρατές. Ισως αυτή να είναι και η δική μας κατάληξη, αφού στην Ευρωπαϊκή Ενωση πληθαίνουν οι φωνές που αναρωτιούνται «τι θα κάνουμε πια με αυτούς;», δηλαδή με εμάς.

…………………

«Μόνο τρελοί πειρατές θα έπιναν μπόμπες ποτά, θα κατανάλωναν λάδια νοθευμένα με ορυκτέλαιο, θα έκαιγαν τα λιγοστά δένδρα στα δάση τους, θα έχτιζαν αυθαίρετα όπου τους γούσταρε και θα κυκλοφορούσαν ασκόπως όλη μέρα με τα αυτοκίνητα παρ’ όλο που η τιμή των καυσίμων βρίσκεται σε ιστορικά υψηλό επίπεδο».

Ο κ. Νικολόπουλος στο άρθρο του θίγει κι άλλα θέματα της σημερινής κατάστασης της χώρας μας, τα οποία όμως είναι ψιλά γράμματα για τον μέσο Ελληνάρα. Καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε για να αντιδράσουμε είναι το μποϋκοτάζ ενάντια στους κερδοσκόπους. Όμως η λέξη «μποϋκοτάζ» έναι άγνωστη λέξη στην χώρα αυτή. Εδώ κανείς δεν αντιδρά για τίποτα, μόνο για το εάν τρώει γκολ η ομάδα του ή η Εθνική. Τουλάχιστον για το ποδόσφαιρο είμαστε εθνικά υπερήφανοι.

Διαβάστε όλο το άρθρο στο http://www.tovima.gr/print_article.php?e=B&f=15379&m=D28&aa=3

Σχολιάστε